Joan Manuel Chouciño

L’àvia i les seves sessions musicals amb el tocadiscos  van ser el meu primer contacte amb la música clàssica, i les pel·lícules dels Marx els dissabtes a la tarda el descobriment de l’arpa. Em fascinava en Harpo i la seva arpa i la vaig voler aprendre a tocar. Vaig estudiar al Conservatori Superior de Música del Liceu.

Després de treballar com a intèrpret amb diferents formacions de cambra i orquestres vaig voler ampliar els meus estudis i vaig anar a la UAB a estudiar Història i Ciències de la Música. El món de la musicologia i la música antiga m’apassionaven, així que vaig entrar a l’Esmuc a estudiar arpes històriques amb Andrew Lawrence-King i allà vaig contactar amb músics com Jordi Savall amb els que encara treballo fent concerts arreu. Paral·lelament he estat treballant en l’àmbit docent des de fa 20 anys i des de en fa 7 sóc pare!

Els meus fills em van fer interessar en el projecte de creació d’una companyia estable de músics dirigida a portar a Catalunya els “Concertos para bebes” de Paulo Lameiro. Em van seleccionar per formar-ne part durant el primer espectacle, que va girar per Catalunya dues temporades. Va ser de la mà d’aquest projecte i d’aquest pedagog que em vaig formar en la teoria de l’aprenentatge musical dels nadons que, ara, fa possible Música per a nadons.

I d’aquesta experiència interpretativa a Paisatges sonors:  infància, so i recerca, un projecte de recerca i documentació a l’entorn de la música en l’edat de zero a tres anys, de la mà d’especialistes d’educació infantil com Alfredo Hoyuelos i Rocío Galindo, i especialistes en música com la Mónica Sánchez. El projecte, inspirat en el model pedagògic de Loris Malaguzzi a Reggio, es duu a terme a llars d’infants de Pamplona i de Sant Pol de Mar.

www.linkedin.com/in/jmchoucino