Instruments musicals per a nens. Amb mànec o sense?

Els instruments de petita percussió són especialment adients per a la descoberta del so, la coordinació, el ritme, la pulsació a la primera infància. Caixes xineses, güiros, temple blocks, tone blocks, maraques, claves, entre d’altres, són magnífiques joguines sonores per a nadons i primera infància.

61671_orff_set_41

Tots aquests són instruments idiòfons: tot el cos de l’instrument vibra en produïr el so, tant si es colpeja amb una baqueta com si es frega o sacseja.

En subjectar aquests instruments modifiquem el seu so i gaudim del tacte de la fusta i de l’experiència del so, de la vibració del seu cos.

L’instrumentari per a les sessions de música amb els més petits sempre tenen una bona quantita d’idiòfons, i hi predominen les versions amb mànec.

Les caixes xineses o tone blocks amb mànec faciliten la subjecció i posen tota l’atenció en la coordinació de les dues mans, respectant diferents nivells de desenvolupament de la motricitat i la coordinació.

rakatak

Rakatak

El mànec, doncs, permet subjectar l’instrument amb mans petites i no impedir la producció d’un so clar, amb un color i propietats que poden ser modificades pel jove músic: instensitat, atac, durada del so

Un instrument musical per a infants ha de permetre la modificació del so, permetent el joc sonor i la creativitat.

Aquest tipus d’instruments musicals amb mànec com el tone block, el rakatak són especialment adients per a integrar els més petits en els conjunts musicals i, sobretot, per al joc sonor i la descoberta rítmica i musical des de les primeres edats.

A www.marimbol.com disposeu d’una àmplia gamma d’instruments de petita percussió per al joc sonor i per als conjunts instrumentals en la primera infància.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s