#1 de #31FestaMúsica13 Mira “Glenn Gould: Goldberg Variations [1981] – Aria”

#1 de #31FestaMúsica13

El 31 aniversari de la Festa de la Música del 2013 havia de començar amb aquesta composició: Aria, el tema de les Variacions Goldberg de Johann Sebastian Bach.

Les raons per a començar aquest concert amb aquesta obra…Són moltes, tot i que no en cal ni una de sola per a compartir una música que t’apassiona.

Una d’elles la descobrireu amb la darrera obra del nostre concert virtual, amb la 31ena “espelma musical” per a celebrar aquesta festa i aquest aniversari. Una altra us la diem ara. La primera edició de la Festa de la Música de 1982 es va començar gestar l’octubre de 1981, any del cèlebre segon enregistrament de lees Variacions Goldberg, el darrer gran enregistrament d ela seva vida i una fita històrica: la seva primera versió enregistrada el 1955, la que té un tempo més alt, la més ràpida. La de 1981, en plena maduresa, Gould va enregistrar la versió més lenta de la història, fent cantar el piano d’una forma insòlita amb un tempo tan lent. Aquest és la que us oferim per a començar el concert. Feliç Festa de la Música!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s