És la festa de la música. Vens?

El 1982 Jacques Lang, ministres francès de cultura, va celebrar el 21 de juny el primer Dia Internacional de la Música. La Féte de la Musique es va gestar l’octubre de l’any anterior. Un estudi dels hàbits culturals dels francesos va fer veure Maurice Fleuret, director de Música i Dança de Lang,  que un de cada dos nens francesos tocaven un instrument musical.  Aquí va començar el seu somni, el somni de fer sortir al carrer a més de cinc milions de persones, per fer “que la música fos arreu i el concert enlloc”

Però què és realment el Dia Internacional de la Música?

És una festa a l’aire lliure. Coincidint amb l’arribada de l’estiu, el 21 de juny, la música pren carrers, places, parcs i jardins que esdevenen escenaris improvisats de concerts de música en viu. 

Dia Internacional de la Música, de Michel Bouvet

Dia Internacional de la Música, de Michel Bouvet

És un festival en el que hi tenen cabuda tots els estils musicals: des de la música antiga, fins al rock, o del classicisme vienès a la música disco, el hip hop, la música tradicional o el jazz. L’espai públic posa de costat, les més variades i diverses formes d’expressió musical amb la música seria.

Tots els estils musicals hi caben a la festa de la música

musica (Photo credit: Maulon!)

És una festa cívica que fan músics professionals i amateurs, estudiants i afeccionats, realitzant concerts de forma gratuïta.

La Féte de la Musique s’ha anat consolidant durant aquests 31 anys i ha esdevingut una celebració Internacional. A partir del 1985 es va començar a exportar a d’altres països i d’ençà del 1994, el ministeri francès assumeix la coordinació internacional de la difusió de tots els actes programats arreu del món. Respecte d’altres edicions, el 2013 és un any difícil, amb menys participacions. L’ànima d’aquesta festa és la ciutat, el poble, l’escola de música local, els músics amateurs i les associacions que coordinats per l’ajuntament del municipi, organitzen la festa de la música. Ara els ajuntaments tenen molta feina, massa a fer.

Tots els estils hi caben a la Festa de la Música

Musica (Photo credit: malglam)

Música per a nadons volem celebrar el Dia Internacional de la Música, però a través d’uns altres carrers, places i jardins: els de la xarxa. Per això hem programat micro concerts  través de vídeos musicals de diversos estils i estètiques per a celebrar amb vosaltres aquesta festa. Durant tot el dia, divendres 21, publicarem a www.musicaperanadons.com, i en farem difusió a través de facebook.com/musicaperanadons i al twitter @MxNadons de 31 vídeos musicals.

Perquè 31 vídeos? Doncs un per cada aniversari d’aquesta festa cutural i cívica que tenim ganes de compartir amb vosaltres.

Quins 31 vídeos?
Tenim moltes propostes per ger-vos, però publicarem les vostres recomanacions i qui ens les proposa.

Així doncs…
Vols celebrar amb nosaltres el Dia Internacional de la Música a Catalunya? Segueix-nos i, sobretot,  proposa vídeos musicals per a escoltar amb nadons, en família. Participa i fem junts el Dia Internacional de la Música. Ho pots fer:

A WordPress comentant aquesta entrada o qualsevol dela vídeos musicals que compartirem divendres.

A Twitter fent servir #FestaMúsica13 o fent RT

A facebook.com / musicaperanadons proposantnos vídeos escrivint
@ musicaperanadons als teus missatges.

Participa! Fes escoltar la teva música, i digue’ns què és el que més t’agrada se la #FestaMúsica13.

Per a saber-ne +

Visiteu el web de la Féte de la Musique

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s